Hlavní navigace

10 nejprodáva­nějších přípravků na posílení imunity

23. 10. 2015

Sdílet

 Autor: Shutterstock.com / 120na80.cz
Vždy na podzim patří k nejprodávanějším produktům kamenných i online lékáren. O které přípravky na posílení imunity je největší zájem?

Imunitní systém je nezbytný pro přirozenou ochranu našeho organismu před stresem, škodlivými vlivy životního prostředí a infekcí. Pro jeho správné fungování jsou nezbytné zejména vitaminy C a A, z minerálů pak selen a zinek. Na jejich obsahu je také založena většina přípravků na posílení imunity.

Dostatečné množství potřebných živin za běžných podmínek zajistí vyvážená pestrá strava. Vitamíny ani doplňky stravy ji nemohou nahradit. Jsou určeny pro situace, kdy je člověk z nějakého důvodu oslaben, jsou na něj kladeny mimořádné nároky apod. Například při nadměrné fyzické a duševní zátěži, v rekonvalescenci po nemoci, operaci či těžkém úrazu, při pobytu v extrémních teplotách či znečištěném prostředí. Rovněž u kuřáků, alkoholiků, ale také seniorů.

Kdy je vůbec posilování imunity potřebné?

Více k tématu: Kolik dětských nemocí je „normálních“?

Zvýšená potřeba některých živin může nastat i u těhotných a kojících žen nebo u dětí při růstu. Jim jsou některé produkty ušity přímo na míru, jiné pro ně naopak vůbec nejsou vhodné.

Jak vybrat vhodné přípravky pro děti?

Více v článku Imunita: proti dětským virózám vitamíny i doplňky stravy

Podívejte se, kterých přípravků na posílení imunity se letos prodává nejvíce. „Vzhledem k tomu, že u nás nakupují hodně ženy, jsou mezi přípravky na imunitu více zastoupeny vitamíny pro děti nebo pro kojící matky,“ říká farmaceutka Michaela Čajková z online lékárny Pilulka.cz.

10 nejprodávanějších přípravků na posílení imunity:

Pozn: Data vycházejí z informací online lékárny Pilulka.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).