Hlavní navigace

Jak nosit dítě v zimě?

24. 10. 2016

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com
Nošení dětí v šátku nebo ergonomickém nosítku není jen letní záležitostí. Mnoho rodičů nosí i zimě. Nošení přinášení mnoho výhod, kterých se nechtějí vzdát ani během chladnějších měsíců. Jak na to, aby nemrzlo ani dítě, ani dospělý?

Na českém trhu naleznete velké množství nosítek, ale jen některá splňují základní předpoklady pro ergonomické nošení. Od kolika let jsou nosítka vhodná a podle čeho je vybírat, aby byla pohodlná a abychom dětem neublížili? 

Maminky a tatínkové, kteří chtějí nosit i během zimních měsíců, si mohou vybrat z několika variant. „Buď využijí bundy, které jsou vyloženě určené na nošení, nebo si ke své klasické bundě pořídí zateplenou kapsu a svou bundu nechají rozepnutou. Druhá varianta je o něco méně nákladná, první pak pohodlnější,“ vysvětluje Kateřina BorunskáMamaja group, společnosti, která se specializuje na nošení, přebalování a oblékání dětí.

Existují speciálně zateplené kapsy na zimu. K nim stačí přidat jen botičky, čepičku a nákrčník. Kromě toho si mohou rodiče pořídit kapsy, které lze využít během celého roku, ale v zimě je nutné je vyztužit zimní vložkou. Bundy jsou na tom podobně.

Lze si vybrat mezi vyloženě zimní variantou, nebo například lehčí softshellovou bundou a pořídit si k ní například fleesovou mikinu – obojí s nosícím vkládacím pásem, který oblečení nastaví tak, aby se pod něj vešlo i miminko v nosítku či šátku. „Zkrátka jde o to, zda chcete více slabších vrstev, nebo jednu silnější,“ shrnuje Kateřina Borunská.

Na co byste neměli při nošení v zimě zapomínat?

  1. Dítě hřejete vlastním tělem a ono hřeje vás, nemusíte to s množstvím vrstev oblečení přehánět.
  2. Teplé a kvalitní botičky a čepice pro dítě i pro vás se během nošení v zimních měsících vyplatí dvojnásobně.
  3. Svaly vašeho dítěte během nošení pracují a může se tak zpotit. Zauvažujte o funkčním oblečení.
  4. Nosící kapsy a bundy nejsou náhradou za nosítka. Musíte si k nim pořídit ještě ergonomické nosítko nebo šátek.

Zdroj: TZ MAMAJA group

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).