Hlavní navigace

Lupy a řídnutí vlasů: jaké přípravky pomohou?

6. 8. 2016

Sdílet

 Autor: pixabay.com/lightstargod/120na80.cz
Stimulují vlasový růst, pečují o pokožku hlavy, pomáhají proti lupům. Které prostředky pro zdravé a krásné vlasy jsou nejprodávanější?

Stejně jako pleť i vlasy jsou působením slunečního záření unavené. Často se lámou, vypadávají nebo jsou náchylnější k tvorbě lupů.

Vypadávání vlasů může mít různé důvody. Podívejte se, jaké jsou 4 nejčastější příčiny padání vlasů. Rovněž při problémech s lupy je třeba přijmout vhodná opatření a vyhnout se rizikovým faktorům.

Když vlasy nejsou v dobré kondici, pomůže kombinace opatření. Jednak je to vyvážený jídelníček, dostatek vitamínů, potřebná hydratace a vhodná šetrná kosmetika.

„Ke zdravé a oslnivé kštici vám pomůže kompletní vlasová kosmetika. V základní výbavě by neměl chybět kvalitní šampon a kondicionér, vybíraný vždy s ohledem na typ vlasů. V naší nabídce můžete vybírat šampony dodávající objem, šampony pro mastné vlasy, pro vlasy suché, vlasy slabé se sklonem k lámání nebo šampony proti lupům i specializované přípravky pro lidi s lupénkou,“ vyjmenovává Pilulka.cz.

Podívejte se na 10 nejprodávanějších přípravků pro zdravé vlasy podle on-line lékárny Pilulka.cz.

ALPECIN Energizer Coffein Shampoo C1


Autor: Pilulka.cz

ALPECIN Energizer Coffein Shampoo C1 250ml je kofeinový šampon. Stimuluje růst vlasů přímo ve vlasových koříncích.      

  • V průběhu mytí (minimálně dvě minuty) se kofein a další účinné látky dostanou podél vlasu přímo do vlasových váčků a chrání vlasy po celých 24 hodin.    
  • Záměrně neobsahuje změkčovadla (např. silikony). Vlasy jsou proto pevnější na omak. Jemné a oslabené vlasy zesílí a kštice je bohatší.    
  • Vhodný ke každodennímu použití.    
  • Pro zesílení ochranného efektu kombinujte s Alpecin Liquid.    
  • K dostání v lékárnách a vybraných salonech.

ALPECIN Energizer Liquid tonikum


Autor: Pilulka.cz

Díky kombinaci aktivních látek s kofeinovým komplexem udržuje Alpecin vlasové kořínky aktivní a navzdory genetickým dispozicím pomáhá prodloužit jejich růstové fáze.     

Aktivní látky jsou aplikovány přímo tam, kde je jich zapotřebí a kde:    

  • působí proti dědičnému vypadávání vlasů,
  • zvyšují produktivitu vlasových kořínků,
  • zrychlují růst vlasů.    

Lokální aplikace Alpecinu přímo na pokožku hlavy umožňuje vysoké dávkování bez stresujících dopadů na organizmus.

BlueCap šampón


Autor: Pilulka.cz

BLUE CAP šampón je vhodný k pravidelné péči o podrážděnou pokožku hlavy postiženou lupy nebo seboroickou dermatitidou.

Přípravek tlumí tvorbu mazu i lupů a zmírňuje svědění, ale také přirozeně zvlhčuje a čistí narušenou pokožku.   

Aplikujte na navlhčené vlasy. Pokožku promasírujte, nechte šampón pět minut působit a poté důkladně opláchněte teplou vodou. Během prvních dvou týdnů používejte nejméně 2× až 3× týdně. Následně je možné šampón použít, kdykoli je potřeba.

BIOHAR vlasový aktivátor


Autor: Pilulka.cz

Biohar je vysoce účinný aktivátor vlasů, který byl vyvinut na základě objevu přírodních růstových polypeptidů. Prvotních vynikajících výsledků bylo dosaženo při testování u nejtěžší formy úplné ztráty vlasů – tzv. totální alopecii.

Jak působí na růst vlasů? 

Vysokomolekulární Hyaluronan Biora umožňuje regulaci krystalicky vázané vody a současně cíleně transportuje do vlasové pokožky růstové polypeptidy a vitamíny. Tím dochází k aktivaci vlasové cibulky. Pokud není vlasová cibulka traumaticky poškozena, podpoří se aplikacemi reprodukční cyklus v živé tkáni a dochází k výraznému efektu aktivace vlasových cibulek.

V hormonálních, geneticky podmíněných případech nebo v případech alopecií s endokrinním onemocněním může být účinek aktivace vlasových cibulek nižší a efekt aktivátoru Biohar méně trvalý, avšak celkově je při vhodném použití jeho úspěšnost až 95 % a v mnohých případech také trvalý.

VICHY Dercos NEOGENIC


Autor: Pilulka.cz

Pro muže a ženy, které trápí vypadávání vlasů a řídké vlasy. Viditelná účinnost na obnovení objemu vlasů dle pěti parametrů:

  • objem
  • odolnost
  • pevnost
  • tvar
  • hustota

První šampon od Vichy s patentovanou molekulou stemoxydine a technologií zhušťujících polymerů. Viditelně obnovuje objem vlasů a posiluje jemné vlasy bez zatížení. Přípravek je určen pro muže a ženy, které trápí vypadávání vlasů a řídké vlasy. Vichy Dercos Neogenic má unikátní složení, díky kterému se vlasová pokožka regeneruje, vlasy nezatěžuje a zvyšuje jejich odolnost.

Při pravidelném používání přípravku vlasy získají maximální objem a okouzlující lesk. Lehká a jednoduše smývatelná pěna umožňuje snadné rozčesávání. Šampon lze používat jako každodenní péči pro vlasy.

MARBO Vlasový aktivátor


Autor: Pilulka.cz

MARBO vlasový aktivátor je 100% přírodní bylinný přípravek pro růst nových vlasů. Skládá se z přirozených složek bylinných extraktů z osobitě vybraných bylin, které podporují růst vlasů. Formule „MARBO AKTIVÁTORU“ umožňuje mikrocirkulaci (na pokožce hlavy).

Vyhovuje různým typům pokožky. Po nanesení na pokožku se rychle absorbuje a nezanechává mastnou stopu.

Plantur39 fyto-kofeinový šampon


Autor: Pilulka.cz

Fyto-kofeinový šampon Plantur 39 pro barvené a poškozené vlasy s přírodními výtažky z pšenice a provitaminem B5 zvláčňuje a posiluje vlasy.

Vyhlazuje poškozenou strukturu vlasů a dodává jim intenzivní lesk. Pomáhá zmírnit vypadávání vlasů u žen.

BIODERMA Nodé DS


Autor: Pilulka.cz

Šampon bez detergentů vhodný při opakujícím se závažném, nelepšícím se stavu se šupinami, kombinovaném s intenzivním svěděním pokožky hlavy. 

Díky účinným čisticím složkám klimbazolu a pyrithion zinku Nodé DS+ Anti-récidive čistí pokožku hlavy a současně zmírňuje svědění.

Nodé DS+ Anti-récidive podporuje odstraňování lupů a zabraňuje jejich obnově díky kombinovanému účinku ichtyolu, borůvkové olejové esence a účinným složkám regulujícím keratinocyty.

Jemná umývací báze nenarušuje celistvost vlasů a pokožky hlavy. „Krémová“ textura umožňuje delší setrvání šamponu na místě, což zvyšuje jeho účinnost. Nodé DS+ Anti-récidive dodává vlasům lesk, pružnost a objem.

Bioaquanol U


Autor: Pilulka.cz

Výborných léčebných účinků kopřivy na růst vlasů a na pokožku je využito ve vlasovém stimulátoru BIOAQUANOLU U, který kromě toho obsahuje ještě výtažek z měsíčku zahradního, kořene kostivalu, aloe vera a mateří kašičku. 

Stimulátor vlasového růstu BIOAQUANOL U mírně dráždí pokožku. Toto mírné dráždění je žádoucí, dochází při něm k lepšímu prokrvení vlasové pokožky i k lepší výživě vlasových cibulek.

Při pravidelném používání dochází ke snížení vypadávání vlasů, zmírnění lámavosti a omezení jejich třepení, snížení tvorby lupů a k růstu nových vlasů již po dvou měsících aplikace. Klinickým testováním bylo potvrzeno, že stimulátor BIOAQUANOL U je vhodný pro celou řadu alopecií (vypadávání vlasů) mužů i žen.

Aplikace alespoň dvakrát denně na postižené místo smotkem vaty nebo přímo vetřít prsty do pokožky vlasové části hlavy.

Tea Tree Oil šampon


Autor: Pilulka.cz

Šampon proti lupům s olejem čajovníku australského je určen pro jemné a efektivní omezení tvorby lupů a regeneraci vlasů namáhaných při barvení, trvalé, ondulaci nebo fénování.

Nejprve účinně zbavuje vlasy a pokožku hlavy lupů a nečistot a pak pomáhá omezovat a kontrolovat bakteriální aktivitu, která tvorbu lupů způsobuje.  Odstraňuje vši, muňky a jiné vlasové parazity, likviduje i hnidy. Je možné použít i k prevenci proti klíšťatům.

Směs jemných přírodních látek rostlinného původu společně s účinnými složkami chrání vlasy před mechanickým poškozením a obecně zvyšuje jejich odolnost vůči škodlivým vlivům okolního prostředí.

Přirozeně vyživuje vlasy, vytváří jim přirozenou ochranu a zanechává je jemnější, zářivější a poddajnější. Nejlepších výsledků dosáhnete při pravidelném používání.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).