Hlavní navigace

Plastika a muži: silikonové „svaly“ umíme…

7. 8. 2016

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com
…ale s penisem jsou potíže, říká plasticý chirurg. O jaké zákroky mají muži zájem, co jim mohou lékaři nabídnout a s čím se musí chlap smířit?

Plastická chirurgie a ženy – tohle spojení si jistě každý z nás dokáže dobře představit. Máte pravdu, ženy jsou opravdu hlavní skupinou, která se obrací na plastického chirurga se žádostí o vylepšení svého zevnějšku, ale mužů coby zákazníků estetické chirurgie v posledních letech skutečně přibývá.

Mnoho pánů nejrůznějšího věku velmi dbá na svůj vzhled, a tak nejsou výjimkou jejich návštěvy nejen v kosmetických salonech či posilovnách, ale také u plastického chirurga. Faktem je, že upravit prsa většinou nikdo z mužské populace nechce (ale i s tím jsem se už v ordinaci setkal!), ale mnoho mužů není spokojeno se svým obličejem.

Co jim tedy může plastický chirurg nabídnout?

Operace nosu, uší a víček. Nezapomeňte na vlasy

Jednou z nejžádanějších operací jsou úpravy nosu. Nedivte se, vždyť i Cyrano měl se svým nosem problémy a často mu nezbývalo, než tasit kord a ztrestat posměváčka. Možná, že i on by býval raději podstoupil korekční operaci nosu a zbavil se tak svého komplexu navždy.

Ani nositelé odstálých uší nejsou nuceni navždy snášet poznámky o plachťácích a počínajícím holohlavcům umí plastická chirurgie nasázet do hlavy roztomilé vlasové sazeničky.

Ani muži zralejšího věku nemusí zoufat. Estetická chirurgie si umí poradit i s povislým pánským obličejem či pokleslými očními víčky, i když u mužů jsou tyto výkony poněkud specifické a vyžadují zkušenou chirurgickou ruku.

Svaly jako ze silikonu

Plastická chirurgie tedy pány rozhodně nediskriminuje a nabízí jim celou řadu možných vylepšení, včetně třeba úpravy břicha či liposukce problémových partií.

V poslední době se objevila i jiná móda – silikonové „svaly“. Ve skutečnosti se samozřejmě o žádné svaly vůbec nejedná, ale pro ty majetné a dostatečně líné, kteří nechtějí mořit své tělesné schránky někdy v posilovně a přitom mít „namakaný“ vzhled, nabízí plastická chirurgie možnost silikonových vycpávek, umístěných na místa, která jsou u těch pilných cvičenců patřičně tvarována svalovou hmotou. Osobně si myslím, že tudy správná cesta nevede, ale udělat se to dá.

S čím se muži musí smířit

Jenom s penisem jsou potíže. Ten se výrazně a efektivně vážně prodloužit či zvětšit nedá. Některé drobné úpravy, zejména v oblasti předkožky, jsou samozřejmě možné a často velmi prospěšné, dokáží výrazně zlepšit sexuální život, nicméně s rozměry se prakticky nedá dělat nic, alespoň ne tak, aby to bylo prospěšné. S velikostí se prostě musíme smířit.

A když jsme u toho smíření – samozřejmě, že se můžeme i smířit se svým vzhledem. Staré rčení dokonce praví, že opravdový chlap má být jen o trochu hezčí nežli čert. Ale nemusí.

A od toho jsme tady my, plastičtí chirurgové.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

MUDr. Svatopluk Svoboda, vedoucí plastický chirurg 1. kolínského sanatoria, v Praze vede soukromou ordinaci plastické chirurgie (svatopluksvoboda.cz)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).