Hlavní navigace

Pod sval, či pod žlázu? Kam umístit silikony?

14. 8. 2016

Sdílet

 Autor: Isifa.cz
Občas čítávám vášnivé diskuse na téma „pod sval či pod žlázu“ na internetu a musím se přiznat, že je sleduji s pobavením. Svědčí většinou o tom, že diskutující nemají valný přehled ani o lidské anatomii, ani o celé problematice augmentace prsů.

Na tento problém je – alespoň podle mého názoru – velmi jednoduchá odpověď: Implantáty se na hrudník umísťují tak, aby vytvořily krásná prsa. To je totiž hlavním cílem a úkolem celé operace.

Mýtus:


Autor: Isifa.cz

Silikonové implantáty je nejlépe umisťovat pod sval, lépe drží a jsou trvanlivější.

V podstatě je téměř jedno, jakým způsobem a kam jsou implantáty vloženy. Důležité je, aby hlavní cíl – krásná prsa – byl dosažen.

Každá žena je jiná a rozhodnutí může padnout až při operaci

Je pravda, že každé z těchto umístění, ať již „pod sval“, či „pod žlázu“, má své relativní výhody a relativní nevýhody, nelze ale jednoznačně říci, který způsob je obecně výhodnější.

Každá žena je jiná, pokaždé vycházíme z jiné základní situace a pro každou ženu je některé z těchto umístění výhodnější či méně vhodné.

Kam tedy budou implantáty vloženy, rozhoduje (nebo alespoň by měla rozhodovat) zkušenost a praxe operatéra. Neřešte tento problém, není zas až tak podstatný. Nejdůležitější je vždy konečný výsledek a z dlouholeté praxe vím, že i zkušený plastický chirurg se občas o nejvýhodnějším uložení implantátu rozhodne až v průběhu operace – někdy se až tehdy zjistí, jaké umístění implantátu udělá ta nejkrásnější prsa.

Zkrátka: vyberte si dobrého plastického chirurga a nechte to na něm!

Galerie: Zvětšení prsou (augmentace)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

MUDr. Svatopluk Svoboda, vedoucí plastický chirurg 1. kolínského sanatoria, v Praze vede soukromou ordinaci plastické chirurgie (svatopluksvoboda.cz)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).