Hlavní navigace

10 nejprodáva­nějších léků na alergie

19. 2. 2016

Sdílet

 Autor: Shutterstock.com / 120na80.cz
Alergické reakce lze potlačit některými léky. Některé jsou vhodné i pro kojence a malé děti, jiné volíme při příznacích alergie u dospělého.

Alergie se projevuje jako nepřiměřená reakce imunitního systému na látky, které tvoří naše životní prostředí. Někdo trpí alergií na pyly, jiný na prach, peří, určité druhy potravin nebo roztoče.

„Proti alergickým reakcím byla vyvinuta celá řada účinných přípravků a léků. Projevy alergie mohou mírnit přípravky založené na přírodních minerálních látkách, nosní a oční kapky a spreje pomáhají s léčbou celoroční nebo sezónní alergické rýmy (např. zmírňují otok nosní sliznice a zvlhčují ji), zklidňují slzení očí či alergický zánět spojivek. Projevy kopřivky a svědění dokážou zmírnit speciální gely a krémy,“ popisuje Pilulka.cz.

S jakým druhem alergie se potýkáte?

Alergoložka Dagmar Pohlová radila v článku Léčba alergie: pomohou i volně prodejné léky.

Lidem s pylovou alergií mohou pomoci i mechanické prostředky a další opatření: Hledali jsme pomocníky pro alergiky v pylové sezóně

Volně prodávané léky jsou určeny především pro akutní alergické projevy, kdy se pacient nemůže dostavit ke svému praktickému lékaři, alergologovi či jinému specialistovi.

Podívejte se na 10 nejprodávanějších léků na alergie podle online lékárny Pilulka.cz:

Fenistil perorální kapky


Autor: Pilulka.cz

Fenistil přináší úlevu od alergické kožní vyrážky a svědění různého původu: ekzém, dermatitis (zánět kůže), poštípání hmyzem, svědění způsobené planými neštovicemi, kopřivky (vyrážky); alergické rýmy: senné rýmy a jiných forem alergické rýmy (tj. alergie na domovní prach, zvířecí srst, peří atd.); alergie na léčivé přípravky a potraviny. 

Je vhodný i pro kojence.

Fenistil gel


Autor: Pilulka.cz

Fenistil gel se používá ke zmírnění svědění při svědivých onemocněních kůže, kopřivce, poštípání nebo pokousání hmyzem, při poškození kůže sluncem a u mírných povrchových popálenin.

Fenistil má také lokální anestetický účinek.

Přípravek mohou používat dospělí a děti od 6 měsíců věku i bez doporučení lékaře.  

Claritine perorální tablety


Autor: Pilulka.cz

Claritine zmírňuje příznaky spojené s alergickou rýmou (např. sennou rýmou), jako jsou kýchání, rýma, pálení a svědění nosu a očí. Také pomáhá tlumit příznaky chronické kopřivky (např. svědění, zarudnutí kůže).

Vhodný pro dospělé a děti od 12 let.

Zyrtec


Autor: Pilulka.cz

Zyrtec se u dospělých a u dětí od 6 let věku používá ke zmírnění nosních a očních příznaků sezónní a celoroční alergické rýmy; zmírnění příznaků chronické kopřivky nejasného původu (chronické idiopatické urtikarie).

Xyzal


Autor: Pilulka.cz

Xyzal je antialergikum. Používá se na léčbu onemocnění (příznaků) spojených s alergickou rýmou, včetně perzistující (přetrvávající) alergické rýmy, nebo s kopřivkou (urtikarie).

Vhodný pro dospělé a děti od 6 let.

Zodac


Autor: Pilulka.cz

ZODAC se u dospělých a u dětí od 6 let věku používá ke zmírnění nosních a očních příznaků sezónní a celoroční alergické rýmy, zmírnění příznaků chronické kopřivky nejasného původu (chronické idiopatické urtikárie).  

Livostin


Autor: Pilulka.cz

Kapky se používají k rychlému a dlouhodobému zmírnění očních obtíží, např. svědění, zarudnutí očí, otoku očních víček a slzení, které jsou způsobeny alergií.

Použití u dětí do šesti let posoudí lékař.

Zyrtec perorální kapky


Autor: Pilulka.cz

Zyrtec se u dospělých a u dětí od 2 let věku používá pro zmírnění nosních a očních příznaků sezónní a celoroční alergické rýmy; zmírnění příznaků chronické kopřivky nejasného původu (chronické idiopatické urtikarie).

Fenistil Roll-on


Autor: Pilulka.cz

Fenistil Roll-on se používá ke zmírnění svědění při svědivých onemocněních kůže, kopřivce, poštípání nebo pokousání hmyzem, při poškození kůže sluncem a u mírných povrchových popálenin.

Prostupuje snadno do kůže, zmírňuje rychle svědění a podráždění kůže během několika minut.

Fenistil Roll-on má také lokální anestetický účinek.

Přípravek mohou používat dospělí a děti od 6 měsíců věku i bez doporučení lékaře. 

Analergin Neo


Autor: Pilulka.cz

Přípravek Analergin Neo 5 mg se používá k léčbě příznaků spojených s alergickými stavy, jako je senná rýma, přetrvávající alergická rýma, chronická kopřivka.

Vhodný pro dospělé a děti od 6 let.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).