Hlavní navigace

Vitaminy a minerály pro těhotné: 10 nejprodáva­nějších

11. 9. 2016

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com / 120na80.cz
Potřebné látky můžete doplnit i pomocí potravinových doplňků, které jsou speciálně určené těhotným ženám. Jaké jsou nejprodávanější?

Těhotné a kojící ženy mají specifické potřeby na přísun vitaminů a minerálů v období, kdy organismus maminky je jediným zdrojem těchto látek pro dítě. „Vitamíny a minerály pro těhotné mají příznivý vliv na metabolismus, přispívají k tvorbě červených krvinek, napomáhají k ochraně buněk před volnými radikály, snižují únavu a podporují správnou výživu pleti a vlasů. Doplňky stravy pro těhotné je vhodné užívat již několik týdnů před početím,“ uvádí online lékárna Pilulka.cz.

Potravinové doplňky pro těhotné samozřejmě nenahradí pestrou stravu. Proto, zejména v těhotenství, dbejte na vyvážený jídelníček bohatý na čerstvé ovoce a zeleninu. Potřebné látky můžete doplnit i pomocí potravinových doplňků, které jsou speciálně určené těhotným ženám. Toto je 10 nejprodávanějších:

Chytré miminko DHA


Autor: Pilulka.cz

Doplněk stravy Chytré miminko DHA svým složením odpovídá nejmodernějším poznatkům o správném vývoji miminka, včetně aktualizovaných doporučených postupů českých gynekologických odborných společností ke kyselině listové, přijatých v květnu 2013.

Obsahem 800 µg kyseliny listové (který je v souladu s dnešními názory na výživu těhotných) překonává současné standardy běžné na českém trhu. Vysoký obsah DHA pomáhá nahradit možný deficit mořských ryb ve stravě – odpovídá třem rybím pokrmům týdně.

GS Mamavit


Autor: Pilulka.cz

Speciální balení obsahuje dva balíčky doplňků stravy GS Mamavit 110 + 10 tbl. Pro období plánování těhotenství, těhotenství a pro kojící matky. Vyvinuto ve spolupráci s odborníky ÚPMD v Praze.     

  • GS Mamavit dlouhodobě doporučuje řada gynekologů po celé České republice.  
  • GS Mamavit má jednoduché a pohodlné dávkování – pouze 1 tableta denně.    
  • Neobsahuje barviva ani konzervační látky.    
  • GS Mamavit byl vyvinut ve spolupráci s Ústavem pro péči o matku a dítě v Praze Podolí – respektuje stravovací zvyklosti českých žen a jeho složení je v souladu s nejnovějšími výživovými doporučeními.

Femibion


Autor: Pilulka.cz

Femibion je nově obohacený o vitamin D. Proč? Protože dostatek vitaminu D je pro miminko taky důležitý. Vitamin D se uplatňuje při dělení buněk, je důležitý pro zdraví kostí a zubů, ale hlavně pro imunitu.

Femibion je určen těhotným ženám od 13. týdne těhotenství až do ukončení kojení. V průběhu 1. trimestru se embryu utvořily všechny části těla a vnitřní orgány a od druhého trimestru se rychle vyvíjejí. Všechno, co k tomu potřebuje, dostává od matky. Tím se matce vyčerpávají nejen zásoby energie, ale také zásoby živin.

Proto budou oba i nadále potřebovat všechny základní klíčové živiny, k nimž patří i dostatečné množství folátu a vitaminu D. 

Sunar Gravimilk s čokoládovou příchutí


Autor: Pilulka.cz

Rozpustný sušený mléčný nápoj SUNAR GRAVIMILK je obohacen o důležité vitamíny a minerální látky. Byl navržen odborníky tak, aby splňoval vysoké nároky na výživu zvláště pro ženy plánující těhotenství, v těhotenství a pro kojící maminky. 

Jediný obohacený mléčný nápoj na trhu pro plánované těhotenství, těhotné a kojící maminky. Obsahuje mléčný tuk, díky kterému se lépe vstřebávají vitaminy D, E, K a dodává nápoji lahodnou mléčnou chuť (bez použití mléčného aroma).    

  • mléčný tuk   
  • kyselina listová   
  • železo

Orthomol Natal


Autor: Pilulka.cz

Doplněk stravy pro ženy v období před otěhotněním, v průběhu těhotenství a po porodu.

Obsahuje:

  • vitamíny
  • stopové prvky
  • antioxidanty (kyselina listová, jód, železo, hořčík, vápník)
  • specifické omega-3 mastné kyseliny včetně DHA a probiotika.

Sunar Gravimilk s vanilkovou příchutí


Autor: Pilulka.cz

Rozpustný sušený mléčný nápoj SUNAR GRAVIMILK je obohacen o důležité vitamíny a minerální látky. Byl navržen odborníky tak, aby splňoval vysoké nároky na výživu zvláště pro ženy plánující těhotenství, v těhotenství a pro kojící maminky.

Jediný obohacený mléčný nápoj na trhu pro plánované těhotenství, těhotné a kojící maminky. Obsahuje mléčný tuk, díky kterému se lépe vstřebávají vitaminy D, E, K a dodává nápoji lahodnou mléčnou chuť (bez použití mléčného aroma).  

  • mléčný tuk    
  • kyselina listová    
  • železo

FERTIPRONA


Autor: Pilulka.cz

Doplněk stravy pro plánování těhotenství, těhotenství a kojení. Unikátní složení kombinující inositol a komplexní multivitaminový přípravek s obsahem methylfolátu. 

Svým složením odpovídá nejmodernějším poznatkům o správném vývoji miminka, včetně aktualizovaných doporučených postupů českých gynekologických odborných společností ke kyselině listové, přijatých v květnu 2013.

Vysokým obsahem folátů (který je v souladu s dnešními názory na výživu těhotných) překonává současné standardy běžné na českém trhu. Obsahem methylfolátu je tento produkt vynikající i pro slabé metabolizéry klasické kyseliny listové.

Chytré miminko


Autor: Pilulka.cz

Doplněk stravy pro těhotné a kojící s vysokým obsahem kyseliny listové.

Doplněk stravy s vysokým obsahem klíčových živin, které mohou být nedostatečné v přirozené stravě těhotné ženy, doplněný o klasický multivitamínový a minerálový koktejl. Výrobek je určen dospělým ženám plánujícím těhotenství a těhotným od začátku těhotenství až do ukončení kojení.

Chytré miminko není náhradou dostatečné a pestré stravy matky, ale chce být jejím ideálním doplňkem.

Elasti-Q Vitamins & Minerals


Autor: Pilulka.cz

Těhotné a kojící ženy mají specifické potřeby na přísun vitaminů a minerálů v období, kdy organismus maminky je jediným zdrojem těchto látek pro dítě. 

Elasti-Q Vitamins & Minerals je doplněk stravy, unikátní svým jedinečným systémem tablet s postupným uvolňováním obsažených vitaminů a minerálů.  

Přípravek Elasti-Q Vitamins & Minerals doporučujeme užívat v období, kdy plánujete těhotenství, v jeho průběhu i při kojení. Jeho výjimečné složení přispívá k normální syntéze DNA (zinek), k normálnímu růstu zárodečných tkání během těhotenství (kyselina listová) a zároveň se podílí i na procesu dělení a diferenciaci buněk (kyselina listová a zinek).

Obsahuje kombinaci látek, které přispívají k normální tvorbě červených krvinek (vitamín B12 a B6) a hemoglobinu (železo a vitamín B6).

MedPharma Kyselina listová


Autor: Pilulka.cz

Kyselinu listovou řadíme do skupiny B vitaminů. Vlivem tepelného zpracování potravin se obsah tohoto vitaminu vytrácí, a proto je velmi vhodné jej doplňovat formou vitaminových doplňků stravy.

Složení: laktóza, emulgátor (mikrokrystalická celulóza), stabilizátory (hydroxypropylmetylcelulóza, kroskarmelóza sodná), protispékavá látka (křemičitan hořečnatý), zvlhčovadlo (stearan hořečnatý), kyselina listová.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).